Posted on

Verde pentru biciclete 10 – Pedalam mai departe. Incepem astazi!

pedalare 10

Atentie, restrictii importante de circulatie in Timisoara, astazi 14.04, intre 16:00 si 21.30!!!

Peste 150 de oameni sunt implicati in aceste momente in organizarea Pedalarii de Primavara care are loc peste cateva ore in Timisoara.

Mai mult de 65 de voluntari s-au mobilizat – atat pentru buna organizare a traseului pe care timisorenii urmeaza sa-l parcurga in aceasta dupa-amiaza, cat si in echipe de coordonatori de activitati.

Intreaga comunitate locala s-a mobilizat si scopul este unul singur: pentru cateva ore, Timisoara devine Capitala Biciclistilor din Romania.

Mii de biciclisti sunt asteptati sa vina din toate colturile orasului, pentru a pedala impreuna pe un traseu in premiera pentru Timisoara.

Biciclistii vor avea sansa unica sa pedaleze pe sub Bastionul Maria Theresia, pe contrasens.

Si toate acestea, datorita parteneriatului minunat dintre autoritati – Politia Rutiera, Politia Locala si Jandarmeria Romana –  si cei peste 60 de voluntari, care se vor asigura ca traseul le este rezervat exclusiv utilizatorilor de mijloace de transport alternativ din Timisoara!

De departe poate parem putini, dar astazi ne vom numara cu adevarat si vom avea sansa unica sa aratam cati suntem. Poate, in acest fel, reusim sa pastram titulatura de Capitala Biciclistilor din Romania pentru mai mult de cateva ore.

Lansam astfel o provocare catre toate comunitatile de biciclisti din Romania.

Implinim 10 ani de VpB – oare cum ar arata:

10 ani – 10.000 mii de participanti?

Verde pentru biciclete 10 – Pedalam mai departe!

Program si Traseu

16-17.20 – Pe platforma din fata halelor Timco:

  • expozitie de flori – pentru cei care nu-si doresc sa pedaleze in mod special, dar vor sa-si arate sprijinul fata de noi;
  • standuri cu activitati tematice: spalatorie de biciclete, atelier de infrumusetare a bicicletelor, cabina foto, demoshop dm markt; de la profesionistii care lucreaza la cea mai iubita sala de fitness din oras vei afla cum a iesit corpul tau din iarna cea lunga;
  • MC Bogdan Nicolai si Dj Armies vor avea grija ca atmosfera sa fie de sarbatoare;

17.30 Start – Se pleaca de la Platforma Timco, înainte pe Calea Circumvalațiunii – Calea A.I.Cuza – sens giratoriu Piata Marasti – Str. Oituz – sens giratoriu Punctele Cardinale – Str. Hector (contrasens) – prin bastionul Maria Theresia (contrasens) – Bd. I.C.Bratianu – Str. Michelangelo – pasajul Michelangelo prin sensul giratoriu – Bd. C.Coposu (intoarcere la Parcul Poporului – Bd. C.Coposu – trecere pe deasupra pasajului Michelangelo – Bd. V. Parvan – la stanga pe Bd. M. Viteazu (contrasens) – intoarcere in piata N.Balcescu – Bd. M. Viteazu (contrasens) – Pod Mihai Viteazu – Str. 20 Decembrie 1989 – Bd. Regele Ferdinand – Bd. Republicii – Str. Sf Ioan- Str. Victor Vlad Delamarina – Str. Mărășești –

18.30 Finish – Piata Victoriei

Concert Phaser

Concert Smiley

21.30 Artificii – Parcul Central

Pentru  buna desfasurare a evenimentulu, copiii sub 14 ani ani pot participa la eveniment doar insotiti de un adult, iar pentru cei mai mici iubitori de bicicleta, ii rugam pe parinti sa foloseasca scaune speciale, omologate pentru bicicleta. Posesorii bicicletelor cu roti ajutatoare sunt asteptati cu drag la punctul de start si finish, dar nu recomandam parcurgerea traseului de catre juniori.

In cele din urma, facem un apel catre toti conducatorii de autovehicule aflati in trafic pe traseul pedalarii, sambata, intre 17.30 si 18.30, sa fie rabdatori si cooperanti atat cu echipajele Politiei Romane, cat si cu voluntarii VpB.

Va asteptam cu mic, cu mare… la Pedalare.