Posted on

Trasee biciclete

Traseul Verde – cea mai rapida cale de a traversa Padurea Verde. Leaga Gradina Zoologica – Muzeul Satului de celallt capat – intrarea de pe Calea Lipovei, mai exact strada Constructorilor. Traseul Verde are o lungime de 2.5 km si merge de-a lungul aleii centrale ale Padurii Verzi. La punctul de plecare a acestuia se leaga de Traseul Rosu, iar la celalt capat de Traseul Albastru.

Traseul Albastru are ca si capete Calea Lipovei, strada Constructorilor si Barajul de la Dumbravita. Traseul are o lungime de 3,2 km si este presarat in multe locuri cu mici denivelari si hopuri. Traseul se poate parcurge in anumite zone in paralalel de catre 2 biciclisti. La capatul sau de la Barajul Dumbravita se leaga de Traseul Orange si Traseul Rosu.

Traseul Rosu are 4,4 kilometrii lungime. Traseul este considerat cel mai spectaculos, acesta mergand in mare parte de-a lungul paraului Behela. Este un traseu construit de catre biciclistii ce acum fac parte din Clubul Sportiv Gratzu si care au folosit aceasta zona pentru traseul de concurs de CROSS COUNTRY ce il organizau in Padurea Verde.

Traseul Orange. De la Barajul Dumbravita se poate parcurge o tura recreationala si pe Traseul Orange, traseu ce traverseaza fosta zona de vanatoare, zona in care inca se pot observa foisoarele vanatorilor si urme ale animalelor salbatice ce vietuiesc in Padurea Verde. Traseul Orange are o lungime aproximativa de 4 kilometrii si strabate o zona salbatica, linistita si deosebit de frumaoasa a Padurii Verzi. Iesirea – intrarea pe traseul orange se face prin coltul de N-E de la limita cu zona Giarmata Vii.