Posted on

SkirtBike Timișoara

SKIRTBIKE VPB

By Verde pentru Biciclete

-2 iunie 2013-

  1. Prezentarea evenimentului

În comunitatea timișoreană există un număr considerabil de femei care au adoptat bicicleta ca mijloc de transport și au găsit în aceasta un mod de exprimare și chiar un stil de viață. Mersul pe bicicletă este benefic pentru sănătatea, suplețea, veselia și libertatea femeilor și din acest motiv, Verde pentru Biciclete pregătește un eveniment destinat celebrării feminității.

Verde pentru Biciclete organizează în orașul de pe Bega, în data de 2 iunie 2013, SkirtBike Timișoara – o promenadă pe străzile Timișoarei, o plimbare adresată doamnelor și domnișoarelor iubitoare de frumos, de mișcare, de libertate și de bicicletă. Evenimentul se va afla la cea de-a doua ediție la nivel local, iar pentru prima dată, Skirtbike va avea loc la nivel național în următoarele orașe: Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Brașov, București, Cluj, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Iași, Sibiu și Timișoara.

SkirtBike, inițiat în anul 2010 în București, este singurul eveniment biciclistic din România destinat cu precădere femeilor, la care doamnele și domnișoarele își etalează feminitatea, exprimându-se în stilul lor unic și cochet. SkirtBike se dorește a fi o manifestație cu stil și bună-dispoziție.

  1. Data și locul derulării evenimentului SkirtBike Timișoara

În Timișoara, evenimentul SkirtBike va fi realizat de către Verde pentru Biciclete în data de 2 iunie 2013.

Ora de întâlnire : ora 10:00

Ora de plecare : ora 11:00

Locul întâlnirii: Platforma Timco – Casa Verde pentru Biciclete

Traseul plimbării pe biciclete este următorul: Platforma Timco – Str. Circumvalațiunii – Bd. Republicii – Bd. Gen. Ion Dragalina – Str. Brâncoveanu – Str. C. Porumbescu – Bd. 1 Decembrie – Str. S. Vidrighin – Str. Stefan cel Mare – Str. Ste.O. Iosif – Str. Baba Dochia – Str. Andrei Șaguna – Str. Iuliu Grozăvescu – Str. Timocului – Str. Dacilor – Splaiul Nistrului – Parcul Poporului.

  1. Scop

Scopul acestei inițiative este de a încuraja femeile să folosească bicicleta tot mai mult în viața de zi cu zi, în oraș, la plimbare, spre servici, la shopping, îmbinând mișcarea cu manifestarea feminității.

  1. Grup țintă

SkirtBike se adresează femeilor de toate vârstele active, optimiste, chic, interesate de partea frumoasă a vieții, atente la tendințe, dedicate unui stil de viață sănătos și modern. Acestea sunt invitate să participe îmbrăcate în ținute cât mai chic, pentru a demonstra că bicicleta reprezintă un accesoriu al feminității, al frumuseții și al libertății de mișcare.

  1. Activități avute în vedere

          Distribuire numere de bicicletă

          Oferire baloane

          Plimbare pe biciclete, pe traseul stability

          Oferirea de veste reflectorizante de catre Politia Rutieră

          Premiere câștigători ai aplicației ”Pedalezi și câștigi”

          Prezenta unor producatori handmade, cu obiecte pe tematica ciclista

          Pimp my bike

–        Posibilitatea de a face picnic in parc 

–        Lecturi urbane intr-un cadru natural

 

  1. Sponsor principal: Hella Corporate Center Romania

hella-logoHELLA KGaA Hueck & Co., Lippstadt: HELLA este o întreprindere de familie independentă, cu o prezenţă la nivel global, având peste 28.000 de angajaţi în 70 de locaţii din peste 30 de ţări. În domeniul de activitate componente pentru industria automobilistică, concernul HELLA dezvoltă şi produce sisteme de iluminare şi electronice. De asemenea, HELLA dispune în segmentul Aftermarket de una dintre cele mai mari organizaţii de comerţ cu piese de schimb auto, accesorii, servicii de diagnoză şi reparaţii din Europa. În plus, în segmentul Special Applications, HELLA dezvoltă produse pentru autovehicule speciale şi aplicaţii complet independente, precum iluminatul stradal sau industrial. Totodată, în cadrul unor societăţi mixte produce module complete pentru autovehicule, sisteme de aer condiţionat şi tablouri de bord. Cu cei peste 5.000 de angajaţi din cercetare şi dezvoltare, HELLA se numără printre factorii de inovare importanţi de pe piaţă. Mai mult, concernul HELLA, cu cifra sa de afaceri de peste 4,8 miliarde euro din anul fiscal 2011/2012, se clasează în topul 50 al furnizorilor pentru industria automobilistică la nivel mondial, precum şi printre primele 100 de companii industriale germane.

HELLA va angaja în jur de 500 de persoane în diverse poziţii administrative. Pe termen mediu, HELLA doreşte să crească numărul de angajaţi din această filială la peste 600.

  1. Prezentarea Campaniei “Verde pentru Biciclete”

Campania “Verde pentru Biciclete” este prima iniţiativă din Timişoara care încurajează adoptarea mersului pe bicicletă ca şi alternativă ecologică pentru deplasarea prin oraş. Scopul nostru este de a atrage atenţia asupra importanţei si beneficiilor mersului pe bicicletă, de a evidenţia faptul că există biciclişti pe străzile oraşului şi de a atrage sprijinul autorităţilor locale pentru construirea mai multor piste pentru biciclete.

“Verde pentru biciclete” este o mişcare pentru pedalare susţinută de Fundaţia Bega.

  1. Contact

Romina Faur
Project Manager Verde pentru Biciclete
contact@pedaleaza.ro
www.pedaleaza.ro
www.facebook.com/verdepentrubiciclete
tel: 0744 61 41 56 / 0722 592 880