Posted on

Întâlnirile lobbycicliștilor

Literatura de specialitate definește lobby-ul ca o activitate de influențare a politicilor publice:
– „Orice acțiune făcută cu scopul de a influența acțiunile instituțiilor guvernamentale” Public Affairs in Practice, A Practical Guide to Lobbying, Stuart Thomson and Steve John, London, 2007, pag. 3
– „Interacțiunea unui grup de interese, prin lobbyiștii săi sau alți reprezentanți, cu factorii de decizie, fie prin mijloace directe (prin utilizarea unui lobbyist) sau prin mijloace indirecte (precum demonstrații publice), cu scopul de a influența politicile curente sau crearea de relații care să conducă la elaborarea de politici viitoare în beneficiul acelui grup de interese” – The Handbook of Public Affairs, Phil Harris and Craig S. Fliesher, London, 2005, pag. 282
sursa: Asociația Registrul Român de Lobby

După proiectele: „Luminăm orașul bicicliștilor„, „Pedalează educat, pedalează informat” și „Șofer pentru bicicliști” – care s-au născut în cadrul acestor întâlniri în ultima jumătate de an și care se derulează în Timișoara în prezent; suntem curioși ce noi proiecte, destinate comunității locale, ne bat la ușa luna aceasta.
Ca de fiecare dată întâlnirile noastre sunt deschise tuturor acelora dintre voi care simțiți că vă doriți să contribuiți pozitiv în comunitate.

Așadar:
– ai o idee de schimbare?
– o sugestie de îmbunătățire a experienței pentru utilizatorii de mijloace alternative de transport din oraș?
– o laudă de transmis spre Comisia de Circulație?
– o reclamație?
– o idee de proiect educațional pentru utilizatorii de mijloace alternative de transport din oraș?
– sau pur și simplu ai chef de puțină muncă de voluntariat alaturi de o echipă foarte faină?!

Te așteptăm la întâlnirea lobbicicliștilor și abia așteptăm să facem cunoștință!

Cei care nu reușesc să ajungă la întâliniri ne pot trimite sugestii, sesizări, idei sau meme-uri haioase și le preluăm cu spor! (contact@pedaleaza.ro)