Campania “Verde pentru Biciclete” este prima iniţiativă oficială din Timişoara care încurajează adoptarea mersului pe bicicletă ca şi alternativă ecologică pentru deplasarea prin oraş. Campania noastră a debutat in octombrie 2008. Totul a început de la o idee, un vis al iniţiatorului Verde pentru Biciclete, dl Emil Cristescu, un pasionat al mersului pe două roţi şi al sportului în general, din dorinţa de a face un lucru vizibil în comunitatea timişoreană.

vpb-start-1

În acest sens, ne-am pus întrebarea : Mai există biciclişti în Timişoara? şi ne-am propus să îi numărăm într-un anume fel. Astfel a apărut ideea numerelor de biciclete, numere de înmatriculare neoficiale ale bicicletelor, pe modelul numerelor de înmatriculare pentru maşini.

Prin existenţa şi purtarea acestora, bicicliştii simt că fac parte dintr-o comunitate mai mare, că pot fi consideraţi parteneri egali în trafic. E interesant faptul că, mai ales în primele luni de campanie, când nu circulau prin Timişoara foarte multe biciclete cu număr, cei care aveau au început să se salute între ei, chiar dacă nu se cunoşteau. În momentul de faţă, am ajuns la aproape 13.000 de numere de biciclist distribuite în mod gratuit susţinătorilor campaniei.

Evenimentele pe două roţi marca “Verde pentru Biciclete” au avut drept scop atragerea atenţiei asupra importanţei şi beneficiilor mersului pe bicicletă. Dorim ca bicicliştii să fie trataţi ca şi parteneri egali în trafic.

Cel de-al doilea eveniment a fost “Măsuri de siguranţă în trafic” (22 noiembrie 2008), în cadrul căruia au fost distribuite elemente informative cu privire la principalele măsuri de care trebuie să țină cont participanții la trafic, precum și numere de biciclist și elemente de semnalizare.

Al treilea eveniment s-a derulat în perioada 8.12.08-25.01.09 sub forma unui concurs online denumit “Amintiri pe două roţi”. A urmat apoi “Siguranţa în trafic a tinerilor biciclişti”(12.02-28.03.09), un proiect care a presupus susținerea unor cursuri de siguranță rutieră de către reprezentanți ai Serviciului Poliției Rutiere Timișoara în fața elevilor de liceu și s-a finalizat printr-un concurs interșcolar, cu proba teoretică și practică (parcurgerea unui traseu cu obstacole).

Cel mai important eveniment al campaniei “Verde pentru Biciclete” din anul 2009 l-a constituit “Numărătoarea de primăvară”, în 25 aprilie. La acest eveniment au participat peste 1300 de bicicliști, cetățeni ai Timișoarei, persoane publice din domeniul sportului, showbiz-ului, jurnaliști și oameni politici. “Numărătoarea de primăvară” s-a bucurat de o recunoaștere națională.

Următoarea ieșire a avut loc la data de 16 mai 2009, când am realizat o “Plimbare de plăcere la Pădurea Verde”. Cu acest prilej, au fost inaugurate traseele nou marcate de la Pădurea Verde și le-am oferit doritorilor o modalitate plăcută de a petrece timpul în aer liber.

vpb-2

A urmat apoi “ROcicleta- Ziua copilului pe bicicletă” (31 mai 2009), un concurs interșcolar între elevii de gimnaziu, de asemenea cu proba teoretică și practică.

În lunile de vară, „Verde pentru Biciclete” le-a propus celor care au rămas în Timișoara o alternativă de weekend și anume: 5 ture cicliste bănățene. La fiecare tură, au luat parte în medie 200 de oameni și pe baza numerelor de biciclist, s-a realizat o tombolă, premiul oferit fiind câte o bicicletă de oraș.

In luna septembrie 2009, timp de o săptămână, „Verde pentru Biciclete” i-a răsplătit pe cei care merg „pe bici, spre servicii” cu un „Mic Dejun Biciclist”. Echipa VpB s-a aflat în fiecare zi în altă locație cu trafic intens din Timișoara și am oferit în total 200 pachete cu un mic dejun și numere de biciclist.

Pentru că toamna se numără … bicicletele, în 25 octombrie 2009 am realizat o „Revoluție pe două roți”. Am subliniat eforturile comune ale bicicliștilor în obținerea

drepturilor de mișcare prin intermediul Manifestului Revoluției pe două roți. Am dorit să marcăm acest eveniment și să îl     transformăm     într-un eveniment al speranței: al speranței     că     dorințele bicicliștilor   se   vor   face împlini. Din acest motiv, am ales o nouă culoare, o culoare care simbolizează speranța și bucuria: magenta. Campania „Verde   pentru   Biciclete” semnifică „liber la pedalat”.

Mesajul nostru rămâne același, vrem verde pentru biciclete în Timișoara. „Verde pentru Biciclete” nu este o culoare, este un îndemn la acțiune, este o stare de spirit.

Aproximativ 1000 de bicicliști au luat parte la eveniment, persoane pe care ne-am bucurat să le avem alături de noi un an intreg.

In decembrie, „Verde pentru Biciclete” a instalat un brad de Crăciun în Piața Operei din Timișoara, care a fost parțial iluminat prin curentul generat prin pedalare. A fost prima acțiune de acest gen realizată la noi în țară. De asemenea, am atras atenția asupra faptului că Moș Crăciun poate fi biciclist și am oferit, în colaborare cu Velospeed Curier, serviciul de închiriere Moși Crăciuni pe bicicletă. Totodată, am ajutat la realizarea unei donații pentru Azilul de Bătrâni.

„Verde pentru Biciclete” a creat, încă din ianuarie 2009, 10 modele de tricouri speciale pentru susținerea mersului pe bicicletă. Pot fi comandate online și trimise prin curier biciclist în Timișoara tricouri imprimate cu figuri remarcabile: Ștefan cel Mare, Che Guevara, Lenin, Arnold, Gollum, Don Quijote, Gigel, Shakespeare, un astronaut și cu pedalarea în absolut.

Anul 2010 a fost unul plin de evenimente Verde pentru Biciclete. Așa cum ne-am dorit, am realizat câte o acțiune în fiecare lună. În luna ianuarie am organizat expoziții în marile centre comeriale din Timișoara, cu fotografii realizate în cadrul evenimentelor noastre de la începutul campaniei. In februarie, ne-am bucurat să demarăm o campanie destinată organizațiilor din oraș, “Angajatori pe două roți”, prin care să încurajăm mersul pe bicicletă în rândul angajaților.

Romina-Faur-coordonatoare-VPB

Până în prezent, peste 800 de biciclete au fost donate angajaților unor companii din Timișoara și nu numai. In luna martie, am organizat prima competiție de genul treasure-hunt din orașul nostru:

“Descoperă Timișoara pe bicicletă”. Peste 180 de bicicliști, respectiv 60 de echipe au participat și au “descoperit” diverse obiective reprezentative pentru orașul de pe Bega.

In aprilie, am ieșit din nou la o Pedalare de Primavară, formând o coloană lungă de aproximativ 1000 de bicicliști

timișoreni. Cu acest prilej, au fost donate de către o companie națională primele 250 de biciclete în cadrul campaniei “Angajatori pe două roți”.

In iunie, am organizat o competitive de cross-country, împreună cu Clubul Sportiv Gratzu, într-un loc unic în România: Cupa Arsenal Park la Arsenal Park, singurul complex turistic cu specific militar din țară. Cei peste 150 de participanți au venit din toate colțurile țării, atrași de noutatea concursului.

În iulie-august, i-am invitat din nou pe timișoreni să se bucure de natură și să vină alături de noi în ture mai lungi, de câteva zeci de km, prin județ. În septembrie am organizat un nou concurs, la Pădurea Verde. În octombrie, “Verde pentru Biciclete” a implinit doi ani, astfel incât am realizat încă o pedalare pe străzile orașului. Am încercat să atragem atenția asupra piețelor din Timișoara și asupra zonelor care ar trebui să fie libere doar pentru pietoni și bicicliști.

În anul 2011, „Verde pentru Biciclete” s-a concentrat în două direcții și anume: latura competițională și recreațională pe de o parte și latura socială, pe de alta.

alex-baciu-verde-pentru-biciclete-vpb

În ceea ce privește prima perspectivă, am organizat concursuri și plimbări destinate tuturor timișorenilor și nu numai. Primul eveniment de acest tip a fost “Descoperă Timișoara” – ediția a doua. Ca de obicei, ne-am bucurat de o prezență numeroasă, în ciuda vremii nefavorabile. Participanții au fost uzi și murdari din cap până în picioare, dar cu zâmbetul pe buze. Cea mai grea parte a constituit-o numărarea punctelor de pe hărțile ude ale participanților. A urmat apoi Cupa Arsenal Park, organizată în Orăștie, în complexul turistic Arsenal Park – pe 19 iunie 2011, unde au fost prezenți participanți de toate vârstele și din toate zonele țării. Lunile mai-august au fost destinate Turelor Cicliste Bănățene marca Verde pentru Biciclete, ture la care s-au strâns în medie 100 de bicicliști, dornici să se relaxeze într-o plimbare de weekend în imprejurimile orașului nostru și, de ce nu?, să evadeze în natură.

În ceea ce privește latura socială, ne-am concentrat asupra campaniilor de schimbare a mentalității și atitudinii timișorenilor față de mersul cu bicicleta.

Cele 2 plimbări de mare anvergură, Pedalarea de Primăvară din aprile și Numărătoarea de Toamnă din octombrie au adus din nou o mulțime de bicicliști pe străzile orașului. Pe lângă cei obișnuiți, și-au făcut apariția tot mai mulți adepți ai mersului pe bicicletă.

Anul 2012 a adus până în prezent o serie de activități specifice, eliminând totuși partea competițională. Ne-am concentrat eforturile pe latura socială și recreațională și ne-am axat mai mult pe bicicleta ca și stil de viață, ca și mod de deplasare la muncă, la școală, la cumpărături, la întâlnirirle cu prietenii și în plimbările de plăcere prin oraș și prin împrejurimi.

pedalarea de primavara 2012

Am început anul în forță, pregătindu-i pe bicicliși și mizând să le reamintim frumusețea mersului pe bicicletă printr-un concurs foto „Ipostaze. Viață de biciclist”. Concursul s-a adresat fotografilor amatori și s-a derulat online în perioada 6 februarie – 6 martie. Desemnarea câștigătorilor s-a realizat în urma voturilor online (pentru cele 2 premii de popularitate) și voturilor primite de la juriul format din echipa Verde pentru Biciclete și fotografi profesioniști. Au participat 52 de fotografi amatori, iar în final am oferit 5 premii (I, II, III și 2 premii de popularitate) care au constat în câte o bicicletă Koliken Camping Pliabilă.

În data de 22 aprilie 2012, am organizat prima plimbare de mare anvergură prin oraș: „Pedalarea de Primăvară”. Evenimentul a fost un real succes, participând peste 1500 de bicicliști.

În aprilie 2012, am lansat campania ”Și eu susțin Verde pentru Biciclete”, o campanie care presupune realizarea de sesiuni foto cu diverse persoane publice din diverse arii de activitate, din Timișoara.

Acest lucru ne-a determinat să organizăm în data de 24 iunie 2012 primul nostru SkirtBike – un eveniment în cadrul căruia am sărbătorit feminitatea pe biciclete. Doamnele, domnișoarele și admiratorii lor au primit baloane colorate, flori. În total, am numărat peste 500 de bicicliste. Una mai frumoasă ca alta și fiecare în felul ei.

După cum i-am obișnuit pe susținătorii noștri amatori de mișcare pe distanțe mai lungi, am continuat în lunile iunie – iulie seria de ture cicliste bănățene, realizate în județul Timiș, în colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu.

În luna septembrie, am fost prezenți ca și parteneri culturali la Festivalul PLAI, unde am organizat un concurs de genul treasure hunt cu premii care au constat în accesorii pentru biciclete, atelier de mentenanță biciclete și ”Pimp my Bike”. Totodată, pe data de 16 septembrie, în ultima zi de festival, am dat startul Săptămânii Mobilității Europene în Timișoara, printr-o plimbare pe bicicletă de la Casa VpB la Muzeul Satului Bănățean. Această acțiune a fost realizată în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Timiș.

În data de 29 septembrie 2012, împreună cu Galeria Poli am organizat o ieșire a suporterilor în Giarmata Vii, pentru a asista la un meci în deplasare.

La 4 ani de Verde pentru Biciclete, am organizat Numărătoarea de Toamnă– 21 octombrie 2012. După o plimbare de plăcere prin oraș, am poposit pe strada pietonală Mărășești, unde au avut loc ateliere de facepainting, PimpMyBike, demonstrații de sărituri pe bicicletă, ateliere sport realizate în colaborare cu Decathlon Timișoara.

Pe 21 decembrie 2012, de sfârșitul lumii, am marcat un nou început – Iluminarea Bicicletei VpB, din fața Casei Verde pentru Biciclete (parcarea Timco). Am considerat potrivit acest lucru pentru că am dorit să transmitem următoarea idee: noi avem puterea de a aduce schimbarea în lume, prin faptele noastre, prin grija față de natură și față de cei de lângă noi. Mesajul pe care dorim să îl transmitem este cel de speranță, cum afirma H.G. Wells : ”De fiecare dată când văd un adult pe bicicletă, nu mai deznădăjduiesc pentru rasa umană.”

Bicicleta VpB va rămâne până în primăvară în parcarea Timco și trebuie să le reamintească oamenilor în permanență că bicicleta este vehiculul viitorului.

Anul 2013 a debutat cu proiectul ”Pedalezi și câștigi”, care se derulează în perioada 15 aprilie – 27 mai 2013 și se adresează tuturor celor care folosesc mașina în deplasările zilnice prin oraș. Proiectul presupune crearea unei aplicații online prin intermediul căreia șoferii își pot calcula costurile cu mașina și cât de mult ar putea economisi prin adoptarea mersului pe bicicletă. Aplicația se poate găsi pe http://pedaleaza.ro/castigi

pedalarea 2013

Prima ieșire din anul 2013 a fost în cadrul ”Pedalării de Primăvară”, cel mai de success eveniment Verde pentru Biciclete de până atunci – au participat aproximativ 3000 de bicicliști. La finalul plimbării prin oraș, participanții au fost invitați la atelierele de pe strada Mărășești: Pimp my Bike by Alex Baciu, demonstrații de sărituri pe bicicletă, demonstrații de skate, facepainting, Ateliere sportive Decathlon și Supreme Bikes.

După Pedalarea de Primăvară, am organizat o plimbare pentru doamne și domnișoare, la care au luat parte și admiratorii acestora – SkirtBike Timișoara by Verde pentru Biciclete. Punctul de finish a fost în Parcul Poporului, unde am făcut un picnic, un atelier de Pimp my Bike și unul de body&facepainting.

In aceeași lună, la final, am organizat Arsenal Park – A Military Bike Race, o competiție de mountainbike aflată la cea de-a treia ediție. Am avut participanți sosiți din întreaga țară pentru a concura în cadrul unui concurs unic în România. Premiile au fost consistente și motivante pentru cicliștii profesioniști.

La Numărătoarea de Toamnă au participat în jur de 900 de bicicliști și am sărbătorit 5 ani de existență. Finalul plimbării l-a reprezentat stadionul, locul de unde am pornit pentru prima dată pe străzile orașului, în cadrul campaniei noastre. Aici au avut loc diverse ateliere sportiv – ecologice: demonstrații de sărituri pe bicicletă, facepainting și dECOrare sacoșe.

Pedalarea de Primăvară 2014 a avut cel mai mare succes de până acum: bicicliștii au fost în număr de aproximativ 5000. A fost dovada că avem cea mai puternică comunitate de bicicliști din România. Tema evenimentului a fost: Și eu iubesc Verde pentru Biciclete! Iar pentru că laitmotivul a fost dragostea, la final a avut loc și o cerere inedită în căsătorie.

verde-pentru-biciclete-foto-cornel-putan-4

Am continuat seria de acțiuni cu Cochete pe biciclete (24 mai 2014). Cele mai cochete dintre bicicliste au fost premiate de designeri locali de haine și accesorii cu produse proprii. La finalul pedalării, am organizat în Parcul Poporului o oră de pilates în aer liber. Au avut loc ateliere de Pimp my Bike și decorare sacoșe. Multe bicicliste au făcut picnic și au citit.

Acest eveniment a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local.

În iunie, am organizat cea de-a patra ediție a Cupei Arsenal Park – Army Bike Contest. Și de această dată, concursul a fost pe măsura așteptărilor celor mai O dată cu venirea toamnei, i-am încurajat pe tinerii fotografi din Timișoara să ne prezinte viziunea lor despre mersul pe bicicletă și am organizat concursul Ipostaze. Viață de biciclist. Au participat 26 de tineri până în 35 de ani, iar cele mai bune 3 fotografii au fost premiate cu câte un voucher în valoare de 700 de lei pentru recondiționarea bicicletei în atelierul Bicicle TeMe. Acest eveniment a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local.

Numărătoarea de Toamnă 2014 a avut loc în data de 12 octombrie 2014 și cu prilejul împlinirii a 6 ani de existență, ne-am propus să evidențiem valorile și bucuriile din copilărie. Tema a fost Jocurile Copilăriei și putem spune că putem face o paralelă între cum ne-am petrecut copilăria și valorile bicicliștilor: preferam petrecerea timpului în aer liber, preferam compania prietenilor și colegilor și nu socializarea prin intermediul tehnologiei, zâmbetul era mereu pe buze. La finalul pedalării, au avut loc ateliere recreaționale, de realizare origami și avioane de hârtie, Pimp my Bike, precum și jocurile copilăriei: sărit coarda, jucat elasticul și șotronul. Acest eveniment a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local și au participat în jur de 1500 de oameni.

Așteptările noastre sunt ca anul 2015 să fie un an semnificativ pentru conștientizarea faptului că bicicleta reprezintă, de fapt, un stil de viață. Un stil de viață manifestat sub toate aspectele: sănătate, timp petrecut cu familia și prietenii, atenția față de cultură și tradiție, sport.

Proiectele și acțiunile prevăzute în acest an vin susțin această idee:

 1. Pedalarea de Primăvară – 19 aprilie 2015
 2. Cochete pe biciclete – 24 mai 2015
 3. IA Românească pe Bicicletă – 21 iunie 2015
 4. Ture cicliste bănățene și proiecții de filme pe tematică ciclistă mai-august 2015
 5. Cupa Arsenal Park – 16 august 2015
 6. Cititori pe Bicicletă – septembrie 2015
 7. Campanie online de conștientizare și educare, cu accent pe regulile de circulație în trafic – septembrie-decembrie 2015
 8. Numărătoarea de Toamnă – octombrie 2015

În afară de aceste evenimente, avem drept obiective:

 • Continuarea campaniei ”Și eu susțin Verde pentru Biciclete”
 • Participări la Festivalul Plai și Săptămâna Mobilității Europene

 

Impactul în comunitatea timișoreană

Campania Verde pentru Biciclete există deja de 4 ani și jumătate în Timișoara. În fiecare an de campanie, încercăm să realizăm evenimente deosebite și să transmitem mesaje cât mai puternice. Ne-am propus să abordăm cât mai multe aspecte ale mersului pe bicicletă: să folosim bicicleta pentru a ne deplasa zilnic prin oraș, la muncă sau la cumpărături sau sub forma de agrement și de distracție.

Ne adresăm cetăţenilor din Timişoara şi nu numai, indiferent de vârstă. Vrem să evidenţiem multitudinea de feluri în care poate fi privită o bicicletă: mijloc de deplasare ecologică şi economică prin oraş, în deplasările zilnice la muncă, la şcoală, la cumpărături, ca şi mijloc de distracţie şi recreere, ca şi modalitate de a face sport. Astfel au luat naştere diversele acţiuni pe care le-am desfăşurat: de la concursuri pentru copii şi tineri, la concursuri pentru toate categoriile de vârstă, la campanii de încurajare a mersului pe două roţi realizate în rândul companiilor (de exemplu, campania Angajatori pe două roţi), la acţiuni de recompensare a celor care merg pe bici, spre servicii (de exemplu, Micul Dejun Biciclist), la campanii de informare stradale şi în unităţi de învăţământ, cu privire la măsurile de siguranţă în trafic.

In general, dat fiind faptul că acțiunile noastre sunt deosebite, chiar unul față de celălalt, ne bucurăm de susținerea mai multor tipologii de oameni, din toate categoriile sociale, de vârsta, pregătire sau cu diverse tipuri de bicicletă.

Oamenii au fost încântați de apariția unei organizații care să le apere drepturile, care să ceară condiții de pedalare civilizate și care să medieze dialogul între cetățeni și autoritățile locale. Mai mult, simt că într-adevăr fac parte dintr-o comunitate a lor. Poartă numere de bicicletă care dovedesc în mod neoficial apartenența la comunitate. Se leagă prietenii. Se bucură de plimbări în grup. Se ajută între ei. Așteaptă cu nerăbdare următoarele evenimente – aceasta fiind prima întrebare pe care o adresează la finalul fiecărei întâlniri. De multe ori, ne solicită sfaturi, ne fac propuneri și vin cu soluții pentru bicicliști.

Mai mult, foarte mulți ne-au mărturisit că au prins curaj să circule pe bicicletă prin oraș datorită nouă. Pentru că oarecum s-a schimbat atitudinea celorlaltor participanți la trafic față de bicicliști. Astfel încât, în permanență, numărul bicicliștilor din Timișoara crește!

De la debutul campaniei, au fost realizate aproape 10 piste de biciclete în Timișoara, semn ca autoritățile au început să fie deschise la doleanțele bicicliștilor.

 • Numărătoarea Bicicletelor (25 octombrie 2008)
 • „Măsuri de siguranţă in trafic” (22 noiembrie 2008)
 • “Amintiri pe două roţi” (8 decembrie 2008-25 ianuarie 2009)
 • “Siguranţa în trafic a tinerilor biciclişti”(12 februarie-28 martie 2009)
 • “Numărătoarea de primăvară”(25 aprilie 2009)
 • “Plimbare de plăcere la Pădurea Verde”- inaugurarea traseelor nou marcate de la Pădurea Verde (16 mai 2009)
 • “ROcicleta- Ziua copilului pe bicicletă” – 1(unu) Iunie Biciclist (31 mai 2009)
 • Ture Cicliste Bănăţene „Verde pentru Biciclete” (iunie – august 2009)
 • Cupa Cetăţilor (5 septembrie 2009) – parteneriat cu CS Gratzu
 • „Micul Dejun Biciclist” (21-25 septembrie 2009)
 • „Revoluţie pe două roţi” (25 octombrie 2009)
 • „Moşul şi Bradul Verde pentru Biciclete” (21-27 decembrie 2009)
 • „Descoperă Timişoara”(31 martie 2010)
 • „Pedalarea de Primăvară”(24 aprilie 2010)
 • Cupa Arsenal Park (20 iunie 2010)
 • Ture Cicliste Bănăţene „Verde pentru Biciclete” (iunie – august 2010)
 • Cupa Cetăţilor (5 septembrie 2010) – parteneriat cu CS Gratzu
 • „Numărătoarea de Toamnă”(24 octombrie 2010)
 • „Bradul Verde pentru Biciclete” (11-18 decembrie 2010)
 • „Descoperă Timişoara” (20 martie 2011)
 • „Pedalarea de Primăvară” (17 aprilie 2011)
 • Cupa Arsenal Park – ediția a doua (19 iunie 2011)
 • Demonstrații de sărituri pe bicicletă – iunie – iulie 2011
 • Ture Cicliste Bănățene (iunie – noiembrie 2011)
 • „Numărătoarea de Toamnă” (23 octombrie 2011)
 • „Pimp my bike” (noiembrie 2011)
 • „Bradul Verde pentru Biciclete” (decembrie 2011)
 • Concurs foto: „Ipostaze. Viață de biciclist” (6 februarie – 6 martie 2012)
 • Pedalarea de Primăvară (22 aprilie 2012)
 • Campania foto ”Și eu susțin Verde pentru Biciclete” – debutată în aprilie 2012
 • SkirtBike by VpB – 24 iunie 2012
 • Ture Cicliste Bănățene (iunie – iulie 2012)
 • Tura Ciclistă Violet – împreună cu Galeria Poli – 29 septembrie 2012
 • Numărătoarea de Toamnă (21 octombrie 2012)
 • Iluminarea bicicletei VpB  (21 decembrie 2012)
 • Pedalarea de Primăvară (21 aprilie 2013)
 • Pedalezi și câștigi (15 aprilie – 27 mai 2013)
 • SkirtBike Timisoara by Verde pentru Biciclete (2 iunie 2013)
 • Arsenal Park – a Military Bike Race (23 iunie 2013)
 • Ture cicliste bănățene (mai – august 2013)
 • Numărătoarea de Toamnă (13 octombrie 2013)
 • Pedalarea de Primăvară (6 aprilie 2014)
 • Cochete pe biciclete (24 mai 2014)
 • Ture cicliste bănățene (mai – iulie 2014)
 • Concurs foto – Ipostaze. Viață de biciclist (1 septembrie – 1 octombrie 2014)
 • Numărătoarea de Toamnă (12 octombrie 2014)

Am luat, de asemenea, parte la Festivalul Bega Bulevard (iunie 2009), la Săptămâna Mobilității Europene (2011, 2012, 2013, 2014) la Festivalul PLAI (septembrie 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014)

Echipa Verde pentru Biciclete:

 • Emil Cristescu

  -initiatorul campaniei “Verde pentru Biciclete”- M-am nascut la 22 februarie 1968, in Timisoara, sunt casatorit si am doi copii. In prezent, sunt vicepresedintele Bega Grup, presedintele Fundatiei Bega si totodata, initiatorul campaniei “Verde pentru Biciclete”.   In urma cu doi ani, am facut cunoscute ideile mele de a imbunatati circulatia rutiera in Timisoara, enumerate de-a…

 • Romina Faur

  Motto: Live. Laugh. Love. Learn. Leave a legacy. M-am nascut in Timisoara, la 25 ianuarie 1984. Pot sa spun ca am copilarit intr-un mediu minunat care mi-a permis sa apreciez natura si lucrurile simple care dau culoare vietii. Principiile care m-au format, in esenta, s-au imbunatatit din fericire o data cu trecerea timpului si cu…