Ce muschi folosim cand mergem pe bicicleta

Mersul pe bicicleta nu mai e doar un trend. Fie ca folositi bicicleta in parc pentru relaxare la sfarsitul saptamanii sau zilnic, in drum spre serviciu, trebuie sa stiti ca atunci cand va urcati pe bicicleta nu veti consuma doar calorii, ci va veti tonifia si multi muschi din partea inferioara a corpului.

Ce muschi folosim:

Muschii fesieri sunt impartiti in trei parti: gluteus minimus (partea superioara), gluteus medius (partea mediana) si gluteus maximus (partea inferioara). Acestia sunt lucrati cand coapsele se deplaseaza in jos in timpul ciclismului. Cercetarile arata ca acesti muschi nu se prea activeaza in miscari simple precum mersul pe jos sau ridicatul de pe scaun

Muschiul Cvadriceps are patru parti: dreptul femural, vastul lateral, vastul medial și vastul intermediar. Toate cele patru parti se folosesc atunci cand efectuati extensia genunchiului – piciorul se muta in jos pentru pedalare.

Muschii hamstring este denumirea pentru o grupare de trei muschi care se afla in spatele partii superioare a piciorului – biceps femural, semimembranos si semitendinos. Ori de cate ori genunchii merg de la o linie dreapta la pozitia curbata, activati muschii hamstrings. Aceasta se numeste flexarea genunchiului si are loc in timpul deplasarii in sus a picioarelor in timp ce facem ciclism.

Freecycle Timişoara – cum poti obtine o bicicleta free?

raluca-ionescuPentru mulţi, Freecycle Timişoara este sinonim cu “lumea obiectelor gratuite”, un loc unde se oferă şi se cer diverse lucruri în scopul reutilizării lor.
http://groups.yahoo.com/group/freecycletimisoara/

Freecycle este un grup de iniţiativă care există pe internet, în toată lumea şi în 11 oraşe din România.  Acum, Freecycle Timişoara are 900 de membri, fiind creat în 2006.  Bazat în totalitate pe voluntariat, este o modalitate de a obţine obiecte folositoare de la cei cărora le prisosesc.

Mulţi membri Freecycle apreciază  mersul pe bicicletă. Din 2008 s-au oferit 6 biciclete functionale şi mai multe piese şi accesorii pentru bicicletă pe Freecycle Timişoara (statistic, numărul cererilor este mai mare decât cel al ofertelor).
Impactul comunităţii are mai multe aspecte:

Unde ne reparam bicicletele?

Ateliere de reparat biciclete in Timişoara * Str. Telegrafului nr. 2/A : Popa Sorin, tel: 0723 768911, 0356 175972 * SC PAR-ALPIN GRUP SRL – Calea Aradului, nr. 25, sc. A, ap. 1, Timis* Strada de tramvai Cluj, lângă patiserie * Cool Bike Team – Str. General Dragalina nr 15, 0256/494524, paul.gama@coolbiketeam.ro* În zona Mehala,…

Cum să semnalizez în timpul mersului pe bicicletă!

6 noiembrie, 2008 by ovidiu pe ciclism.ro

Grup de biciclistiScriu acest articol după ce am primit de nenumarate ori întrebări legate de modul corect în care trebuie să semnalizeze un ciclist atunci când este în fruntea unui grup, mai ales în cazul celor care merg la trenă cu viteză mare. Aceste semne sunt utilizate şi în timpul curselor de către profesionişti.

O să împărţim aceste semne în două mari categorii. Prima cuprinde modul de semnalizare care trebuie utilizat de un ciclist în trafic. A doua categorie va cuprinde modul în care semnalizăm atunci când mergem în trena.

Util

Informatii utile pentru biciclisti: Cum alegem bicicleta potrivitaMarimea unei biciclete, forma ei si calitatea diferitelor componenete ar trebui sa fie aspecte de care sa tinem seama in momentul achizitionarii unei biciclete. Toate aceste alegeri trebuie sa le facem, tinand cont de scopul pentru care dorim sa folosim bicicleta. Cand discutam despre marimea unei biciclete sunt…